0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

Valóban fogyaszt a két pohár víz

Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit közszolgálati médium  internetes oldala

A kutatók 12 héten át 48 idősebb felnőtt bevonásával tesztelték az elméletüket. Az 55 és 75 éves kor közötti résztvevőket két csoportra osztották. Az első csapatba tartozók kalóriaszegény étrendet követtek, ám nem ittak vizet a főétkezések előtt.

A második csoport tagjai szintén alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztottak, és minden étkezés előtt megittak két pohár vizet. A szakemberek az Amerikai Kémiai Társaság Bostonban megrendezett nemzetközi találkozóján ismertették az eredményeiket. A 12 hetes kísérlet végén azok, akik rendszeresen ittak vizet a napi étkezések előtt, nagyjából 7 kilogrammot fogytak, azok pedig, akik csak a kalóriaszegény étrendet követték mindössze 5 kilogramm feleslegtől váltak meg. Korábbi tanulmányok már bebizonyították, hogy azok a középkorú, illetve idősebb emberek, akik a főétkezések előtt megisznak két pohár vizet, nagyjából 75-90 kalóriával kevesebbet esznek.

A kutatók figyelmeztetése

A kutatók ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy míg a vízivás valóban a teltség érzetét kelti a gyomorban és nulla kalóriabevitelt jelent, addig túlzott fogyasztása komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Brenda Davy, a Virginiai Műszaki Főiskola és Állami Egyetem professzora és egyben a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy a mostani volt az első olyan, szúrópróbaszerűen ellenőrzött kísérlet, amely a vízfogyasztás és a fogyókúrás étrend kapcsolatát vizsgálta.

Véleménye szerint a vízivás azért bizonyul ilyen hatásos módszernek, mert kalóriamentes és jól megtölti az ember gyomrát. "Az embereknek sokkal több vizet és jóval kevesebb cukrozott, magas kalóriatartalmú folyadékot kellene inniuk. Ez egy rendkívül egyszerű módja a súlyproblémák kezelésének" - tette hozzá. A szakemberek szerint a diétás, illetve az édesítőszerrel készült italok szintén segíthetnek a kalóriabevitel csökkentésében és a fogyásban.

Davy ugyanakkor int mindenkit a cukrozott szénsavas üdítőktől, amelyekben dobozonként mintegy tíz teáskanálnyi cukor található. A tanulmány a texasi Közegészségügyi és Vízkutatási Intézet (IPWR) támogatásával készült.

Forrás: HáziPatika.com  

Címkék: víz

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:
 
Hozzászólás beküldése

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2020 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.