0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

8 érdekes tény a vitaminokról

Szedj rendszeresen vitamint! No de mennyit és hogyan? Milyen betegségeket előzhetsz meg vele? Egyáltalán, mióta ismerjük a vitaminokat?

Vitaminra szükségünk van – ezt mindenki tudja. Most azt is megtudhatod, egyes vitaminokból mennyire van szükséged, vagy éppen hogyan biztosíthatod természetes úton őket szervezeted számára. Sőt azt is, ki fedezte fel a vitaminokat, és milyen tévhitek élnek bennünk róluk.

Összeszedtünk 8 érdekességet, melyekről talán még nem hallottál. Ha pedig már ismered őket, nem árt, ha emlékeztetünk a vitaminszedés fontosságára!

Tudtad?

A nyers paprika C-vitamin-tartalma több mint kétszer akkora, mint a citromé, mely az egyik legdúsabb C-vitamin- forrásként él a köztudatban.

Tudtad?

A legtöbb C-vitamin az őrölt piros paprikában van, 0 dkg 369 mg-ot tartalmaz, míg egy citromban 47 mg található.

Tudtad?

Egy felnőtt B6-vitamin-szükséglete 2 mg. Ha ennél többet fogyasztasz, hosszú távon károsíthatod érzékelő idegeidet.

Tudtad?

Az egyik legjobb D-vitamin-forrás a napfény. A Szaúd-Arábiában élő nők 70 százaléka D-vitamin-hiányos, mert folyamatosan csadort viselnek. A csador tetőtől talpig elfedi a testüket, így nem éri őket elegendő napfény.

Tudtad?

A fejlődő országokban tapasztalható általános vitaminhiány mértéke konkrét számokkal kifejezhető. Csak az A- vitamin kellő pótlásával 2,5 millió gyermek elhalálozása volna megelőzhető. A rokkantságban eltöltött évekből pedig körülbelül 40 milliót lehetne a vitamin biztosításával visszanyerni.

Tudtad?

Mivel az A-vitamin közvetlenül hat a látóidegekre, ha számítógépes munkát végzel, fogyasztásával elkerülheted a szem fáradtságából eredő fejfájást, valamint csökkentheted szemkárosodásod mértékét.

Tudtad?

A lengyel–amerikai biokémikus, Casimir Funk (1884–1967) ismerte fel, hogy az élelmiszerekben vannak olyan alkotórészek, amelyek elengedhetetlenek az egészség fenntartásához. Ezeket az elemeket vitaminoknak nevezte el.

Tudtad?

Egy 1999-ben készült felmérés szerint a magyarok 40 százaléka pezsgőtablettával, 30 százalékuk pedig multivitaminokkal egészíti ki a táplálkozással felvett vitaminokat. A maradék 30 százalék nem foglalkozik a vitaminok pótlásával.

Címkék: vitaminok

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:
 
Hozzászólás beküldése

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2020 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.