0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

Mindenki képes rá, ingyen van, mégsem csinálja rendszeresen. Pedig megelőzi és kezeli a cukorbetegséget

 

Már gyermekkorunktól azt halljuk, milyen jót tesz a mozgás az egészségnek. Nem kell feltétlenül futni, tornázni, rengeteg mindenre jó, ha napi rendszerességgel 30-40 percet sétálunk. Íme a séta 10 – néhol egészen meglepő – egészségügyi előnye!

 

Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

Akár hiszed, akár nem, a gyaloglás jót tesz az elmének és az általános mentális egészségnek. Napi 30-45 perces séta segít távol tartani az Alzheimer-kórt.

Erősíti az izmokat

Nyilvánvaló, hogy a testmozgás segít az izomépítésben, és ez különösen igaz a sétára. A séta edzi a karokat, lábakat, megemeli a fenékizmokat, és helyes testtartásban formálja a hasat és a derekat.

Javítja a szív egészségét és csökkentheti a vérnyomást

A rendszeres séta óriási segítség lehet a szív egészségének javítására, mert pozitívan befolyásolja a vérnyomást.

Véd a vastagbélrák kialakulásától

Sarah Sarna  életmód szakértő szerint nőknél a rendszeres séta 31 százalékkal csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. 10-15 perces napi séta segíti az emésztőrendszer optimális működését. A testmozgás elengedhetetlen a rendszeres székletürítéshez.

Javítja a hangulatot

Ha rossz a kedved, remek megoldás rá, ha sétálsz egy jó nagyot a környéken. Napi 30-45 perc séta csökkenti a depressziós értékeket, és sokkal jobb hangulatba hoz.

Csökkenti a szemnyomást

Azok számára, akik glaukómára veszélyeztetettek, a rendszeres séta segít enyhíteni a szemnyomást. A mérsékelt, de rendszeres testmozgás (gyaloglás, kocogás) egyértelműen csökkenti a nyomást.

Optimálisabb testsúlyt eredményez

Nem kell feltétlenül kardio edzésre menned, súlyod megtartása érdekében. Azok a nők, akik normál étrendet fogyasztottak, de naponta egy órát sétáltak, képesek voltak fenntartani az optimális testsúlyukat.

Erősíti a csontokat

A rendszeres séta pozitív hatást gyakorol a csontokra és az ízületekre. Napi 30 perces séta  40 százalékkal csökkenti a csípőtáji törések kockázatát.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

A rendszeres, élénk séta segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Egy 20-30 perces séta alacsonyan tartja a vércukorszintet 24 órán át.

Erősíti a tüdőt

A mozgás jót tesz a légzésnek, így nagy hatással van a tüdő egészségére. Sétánál megnövekedik a légzésszám, az oxigén gyorsabban utazik a véráramban, segíti a salakanyagok távozását, és javítja a test energiaszintjét és gyógyító mechanizmusát.

 

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2020 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.