0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

Orvos vagy természetgyógyász-melyiket válasszam?

Amióta ember él a Földön a nagy kérdések között ott szerepel a születés, a halál, az egészség és a betegség. Léteztek e boszorkák,démoni erők valamint az isteni   hatalom ezek a kérdések még a mai napig  is végig kísérik életünket.

Nézzük meg röviden milyen fontos események befolyásolták  az orvoslás történetét az ókortól napjainkig. A legrégebb források az egyiptomi Imhotepet tartják az orvoslás megalapítójának ,az első ismertebb orvos pedig Heszi-Ra volt, Dzsószer fáraó orvosa .Az Indiaiknál találjuk az első orvosi szöveget  az Atharvavédat, ami Charaka és Szusrúta munkáin alapuló ayurvédikus medicinát előzi meg. Szorosan hozzátartozott a technikák ismerete, növényismeret, a fémek ismerete, a desztilláció, főzetkészítés, ásványokból való anyagkivonás, gyógyszerkészítés. Kína a tradicionális keleti orvoslás hazája.

Taoista orvosok helyezték le filozófiai alapjait,ami a  Sang-dinasztiára  tehető vissza.A görögök gyógyító istensége Aszklépiosz volt, a híres pálcára tekeredő kígyóval, mely ma a gyógyszerészek jelképe. Ebből az időszakból már hiteles betegség-, és esetleírások is fent maradtak.  Hippokratész volt (ie. 460-370), a modern gyógyászat atyja, az orvosi eskü megalkotója.

Galénosz pedigvolt az ókori világ leghíresebb sebészorvosa. Majd megjelentek híres tudósok,kutatók akiknek nevéhez olyan dolgok fűződnek,mint a Mikroszkóp feltalálása,sztetoszkóp mint orvosi eszközök megalkotása,védőoltások kidolgozása vagy az első sikeres beavatkozások  mint szívátültetést ,lombikbébi-programot elvégző orvosai. Mára azonban egyre nagyobb szerephez jutnak a hagyományos orvoslás mellett az alternatív egészségmegőrző technikák és kiegészítő gyógymódok.

A természetgyógyászat bevonja a természet által nyújtott növényeket,energiákat a gyógyításba, holisztikus szemléletű.  A természetgyógyászat több ezer éves múlttal rendelkezik, gyökerei a hagyományos keleti (elsősorban a kínai, indiai, tibeti), illetve az európai népgyógyászatig nyúlnak vissza.  Az alternatív gyógyászat nem sorolható a hagyományos orvoslásba. Alapelve, hogy nem a betegséget, hanem a beteget kell meggyógyítani,mind testi, mind lelki és szellemi síkon.

Náluk a különféle betegségek kialakulása összetett folyamat amiben az életmód, a gondolkodás, a szociális környezet és a genetikai adottságok mind-mind szerepet játszanak. Alkalmazása enyhébb  természetű,mivel a hagyományos orvoslással szemben kevesebb mellékhatással járó kezeléseket alkalmaz. Megelőző jellegű tudatában van annak, hogy a helyes életmód kialakítása a betegségek kezelésében kulcsfontosságú.

Sorra veszi a szervezet megfelelő működését akadályozó gócokat az egyik ilyen vizsgálati módszer a kineziológia,   mely izomteszttel tárja fel a lehetséges okokat. Kezelésnél a betegség tünetein kívül a beteg életmódját, táplálkozását is vizsgálja,majd ezek együttes figyelembe vételével határozza meg az egyénre szabott terápiát,   vagy terápiás rendszert.

Magyarországon elfogadott természetgyógyászati ágak:

  • fitoterápia
  • alternatív masszázs-mozgás terápiák
  • reflexzóna terápiák
  • életmód-tanácsadás és terápia
  • fülakupunktúrás addiktológiai eljárások
  • kineziológia
  • bioenergetika
  • akupresszúra, kínai orvoslás,stb.

Ön mit gondol erről? Mi úgy hisszük nincs kétféle medicina, a hivatalos és az alternatív gyógyítás nem állítható szembe egymással sem egyik, sem másik oldalról nézve! A gyógyítás egy és oszthatatlan, és kizárólag a kétféle szemlélet alkalmazásával lehet eredményeket elérni!   

forrás: Dr. Székely Gábor

Címkék: orvoslás

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:
 
Hozzászólás beküldése

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2020 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.