0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

3 dolog a külsődön, amit nagyon hamar elcsúfít a cigizés

Ezért ne szívd: Nemcsak az egészségedet veszélyezteted a cigivel, hanem a szépségedet is. Az, ha dohányzol, nemcsak sokba kerül és káros az egészségedre, de a külsődön is meglátszik majd - és nem pozitív értelemben. Nézd meg, mi az, amit a rendszeres cigarettázás nagyon rövid idő alatt elcsúfít rajtad.

Szem alatti karikák

Nem maga a cigifüst vagy a benne található anyagok okozzák a hatalmas, sötét karikákat a szemed alatt, hanem a kialvatlanság. Azoknak ugyanis, akik dohányoznak, többször annyi esélyük van rá, hogy az éjszakáik nyugtalanok lesznek, és nehezebben szenderülnek mély álomba.

Még ha rá is szoktál a cigire, pihenés közben nem fogsz kétóránként felpattanni, hogy rágyújts, és az éjszakai megvonás miatt nikotinhiány léphet fel - ami nyugtalan alváshoz vezet majd.

Ennek eredményeképp nagy a valószínűsége, hogy másnap reggel elnyűtt arccal és táskás szemmel ébredsz, az állandó fáradtságról, a nehéz koncentrációról és a rossz közérzetről nem is beszélve.

Sárga fogak és ujjak

Akár rendszeresen mosod a fogaidat, akár nem, a cigaretta egy idő után nem fogja kímélni őket. A nikotin elszínezi a fogsort, és a sárga színtől a mindennapos fogmosással nem fogsz tudni megszabadulni. Persze már létezik speciális fehérítő eljárás, de ez nagyon drága, és ki tudja, mennyire lesz tartós az eredmény, ha nem teszed le a cigit.

Ezen kívül az ujjaid, körmeid is könnyen besárgulhatnak, hiszen a kezedben fogod a cigarettát. A bőrről szinte lehetetlen eltávolítani a nemkívánatos színt: a legjobb, ha leszoksz, és kivárod, amíg letisztul.

Öregedő bőr és gyenge haj

Sajnos a ráncok előbb-utóbb úgyis megjelennek, de ha cigizel, akkor ezt a folyamatot jelentősen felgyorsítod. Kutatók szerint azok, akik dohányoznak, átlagosan körülbelül másfél évvel idősebbnek néznek ki velük egykorú, nemdohányzó társaiknál.

Emellett a cigi még a hajadat is károsítja: a benne található káros anyagok megtámadják a hajtüszők DNS-ét, ami a szálak elvékonyodásához, súlyos esetben még hajhulláshoz is vezethet. Ezért jobban jársz, ha rá sem szoksz, ha pedig már megtörtént a baj, akkor igyekezz minél előbb megszabadulni a bűzös, káros szenvedélytől!

Címkék: dohányzás

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:
 
Hozzászólás beküldése

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2021 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.