0
Rendeléseim Kívánságlista Összehasonlítás Legutóbb nézettek Legutóbbi keresések Személyes adatok Bejelentkezés Regisztráció

Bizonyos étrendkiegészítőkkel szignifikánsan javítható az antidepresszáns-terápia hatékonysága.

A melbourne-i egyetem kutatói 40 klinikai vizsgálat adatait elemezve azt találták, hogy bizonyos étrendkiegészítők hatására nő a depresszió elleni kezelés eredményessége, különösen igaz ez az omega-3 zsírsavakra. A kutatók körében egyre fokozódik az érdeklődés az olyan augmentációs stratégiák iránt, amelyekkel javítható az antidepresszáns-kezelések hatékonysága. A standardizált étrend kiegészítők (vagy más néven táplálékgyógyszerek) rendelkeznek kellő hatásossággal a depresszióban érintett neurokémiai útvonalak befolyásolására. Számos vizsgálatot végeztek már ezen a területen, de metaanalízisre eddig nem került sor. A melbourne-i egyetem kutatói most összegyűjtötték a PubMed, CINAHL, Cochrane Library és a Web of Science adatbázisokból azokat a klinikai vizsgálatokat, amelyekben étrendkiegészítőket alkalmaztak depresszió kiegészítő kezelésére. Elsődlegesen pozitív eredményeket találtak az S-adenozilmetionin (SAMe), metil-folát, omega-3 és D-vitamin esetében, valamint néhány pozitív kimenetelű vizsgálatot kreatin, folinsav és egy aminosav kombinációjánál. A kiegészítő kezelésként alkalmazott omega-3 készítmények vizsgálatainak metaanalízise jelentős, mérsékelt fokú hatékonyságot igazolt az étrend kiegészítő esetében a placebo kezeléssel szemben. A kutatás eredményeit az American Journal of Psychiatry folyóiratban tették közzé. A kutatás vezetője szerint "az elemzés legjelentősebb eredménye az omega3 zsírsavak hatásossága SSRI, SNRI és triciklusos antidepresszánsokkal való kombinációban. Ez az első elemzés, ami alátámasztja, hogy az omega-3 tartalmú étrendkiegészítők és az antidepresszáns terápia kombinációja biztonságos és hatékony." A University of Melbourne kutatócsoportja szintén pozitív eredményeket talált a SAMe, metil-folát és D-vitamin depresszió kiegészítő kezelésében való alkalmazásával kapcsolatban. Más étrend kiegészítők, mint például cink, Cvitamin és triptofán esetében az eredmények nem egyértelműek. A kutatók szerint azért nagy jelentőségűek ezek az eredmények, mert világszerte több százmillió ember szed antidepresszánsokat, de nagy részük egy vagy két kezelési ciklus után sem tapasztal javulást. A kezelőorvosok pedig tudományos bizonyíték hiányában nem igazán javasolják a betegeknek étrendkiegészítők szedését gyógyszerekkel kombinációban, ez a metaanalízis viszont alátámasztja az omega-3, a D-vitamin és a metil-folát hatékonyságát a depressziós panaszok enyhítésében.

Eurekalert Imune – a legjobb omega-3 forrás - nem állati eredetű, tartósítószereket nem tartalmaz -több omega-3-at tartalmaz, mint a halolajkapszula -D-vitamin és több ezer további értékes hatóanyag -sejtszinten méregteleníti, táplálja és védi a sejteket - helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt (lúgosit) - energetizál, erősíti az immunrendszert - „mellékhatása” plusz 10-20 vitális év – lásd japán modell.

Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt
A legjobb minőséget kapja, miközben több ezer forintot spórolhat. Ez a pénz az Ön zsebében marad. Jelentkezzen most:
Kiváló minőség, jóval a piaci árak alatt

© 2020 eletmodbazis.hu | Az árak ÁFA mentesek | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.